Publikováno 24.08.2011 v 10:10v kategorii Kuchařka,přečteno: 1661x
Na internetové televizi Stream v pořadu Jak na to se objevilo zajímavé video s návodem, jak upéct perník za 5 minut. Zde je jednoduchý návod: Čtvrtlitrový hrnek, 4 polévkové lžíce polohrubé mouky, přibližně půl kávové lžičky prášku do pečiva, 4 polévkové lžíce cukru, 1 vejce, 3 polévkové lžíce mléka, 3 polévkové lžíce rostliného oleje. Dobře promíchat. V mikrovlnce na plný výkon 3 minuty.
Komentáře
Celkem 13 komentářů
Toom24.08.2011 v 10:15Vyzkouším a dám vědět. :)
Toom25.08.2011 v 10:22Tak jsem to zkoušel.. Vytvořil jsem hmotu, dal do mikrovlnky na plný výkon a něco déle než 3 minuty. Těsto v mikrovlnce začalo růst a trošku to připomínalo hrnečku vař. Nakonec jsem vyklepnul "perník" z hrnku. Nechutnalo to špatně, spíš jako buchta, ale zvláštěto páchlo, jako míchaná vajíčka což mě nakonec dovedlo k tomu, že jsem svůj výtvor vyhodil.
holky20.02.2012 v 11:40my souhlasyme taky vyhazujem
Neznámí20.02.2012 v 11:44Máme kvůli tobě doma problémy. A hrneček nejde umejt. fakt dekujeme za problémi
Pet21.02.2012 v 19:59mi se povedl, jen jsem tam přidala trochu kakaa na barvu :)... mňam, díky za recept
Martina24.02.2012 v 08:57No, vypadá to zajímavě, ale cokoliv vařené v mikrovlnce je hnus, kdysi jsem si koupila kuchařku jak vařit v mikrovlnce a nakonec letěla do koše, protože to z toho nikdo nejedl, včetně mě, svaté klasické pečení v troubě :-)
Lukyn25.02.2012 v 13:13Pokud "vyrobíte" perník podle originálního receptu, tak bude páchnout jak den staré míchané vajíčka. Budete to muset něčím přerazit. Kakao, aroma či něco takového. Ale pokud si chcete pochutnat, tak určitě volte jiný recept.
hony06.03.2012 v 20:19Já to zkoušel vypadalo to jako domácí malý houskový knedlík ale chutná to skvěle.
jj07.05.2012 v 09:50Mňam, bylo to super a ani to nesmrdělo. :) Moc díky za recept. Asi to udělám mamce na den matek :DD
Sho24.05.2012 v 18:41sice to tak trochu smrdělo prosmrdělo mi to celou kuchyň :D ale snejně je to dobrý :3 možná kdyby se tam přidalo kakao nebo místo prášku dopěčiva prášek do perníku tak by to možná i vonělo :)
jan11.06.2012 v 10:26no.. udělal jsem to skoro stejně jako podle návodu akurát že oleje sem tam dal sotva dvě lžíce.. nedal sem tam kypřící prášek perníkový ale perníkové koření,3,5 lžíce hladké mouky,dvě lžíce cukru a 0,45 lžíce holandského kakaa, voní to vcelku dobře.. snad to dobré bude :D
jan11.06.2012 v 10:34je to vyborny :)
Anonymní03.08.2012 v 16:59vyborny s teplyma boruvkama a slehackou,dost sem se nasmala
Komentáře
Celkem 13 komentářů
Toom 24.08.2011 v 10:15 Vyzkouším a dám vědět. :)
Toom 25.08.2011 v 10:22 Tak jsem to zkoušel.. Vytvořil jsem hmotu, dal do mikrovlnky na plný výkon a něco déle než 3 minuty. Těsto v mikrovlnce začalo růst a trošku to připomínalo hrnečku vař. Nakonec jsem vyklepnul "perník" z hrnku. Nechutnalo to špatně, spíš jako buchta, ale zvláštěto páchlo, jako míchaná vajíčka což mě nakonec dovedlo k tomu, že jsem svůj výtvor vyhodil.
holky 20.02.2012 v 11:40 my souhlasyme taky vyhazujem
Neznámí 20.02.2012 v 11:44 Máme kvůli tobě doma problémy. A hrneček nejde umejt. fakt dekujeme za problémi
Pet 21.02.2012 v 19:59 mi se povedl, jen jsem tam přidala trochu kakaa na barvu :)... mňam, díky za recept
Martina 24.02.2012 v 08:57 No, vypadá to zajímavě, ale cokoliv vařené v mikrovlnce je hnus, kdysi jsem si koupila kuchařku jak vařit v mikrovlnce a nakonec letěla do koše, protože to z toho nikdo nejedl, včetně mě, svaté klasické pečení v troubě :-)
Lukyn 25.02.2012 v 13:13 Pokud "vyrobíte" perník podle originálního receptu, tak bude páchnout jak den staré míchané vajíčka. Budete to muset něčím přerazit. Kakao, aroma či něco takového. Ale pokud si chcete pochutnat, tak určitě volte jiný recept.
hony 06.03.2012 v 20:19 Já to zkoušel vypadalo to jako domácí malý houskový knedlík ale chutná to skvěle.
jj 07.05.2012 v 09:50 Mňam, bylo to super a ani to nesmrdělo. :) Moc díky za recept. Asi to udělám mamce na den matek :DD
Sho 24.05.2012 v 18:41 sice to tak trochu smrdělo prosmrdělo mi to celou kuchyň :D ale snejně je to dobrý :3 možná kdyby se tam přidalo kakao nebo místo prášku dopěčiva prášek do perníku tak by to možná i vonělo :)
jan 11.06.2012 v 10:26 no.. udělal jsem to skoro stejně jako podle návodu akurát že oleje sem tam dal sotva dvě lžíce.. nedal sem tam kypřící prášek perníkový ale perníkové koření,3,5 lžíce hladké mouky,dvě lžíce cukru a 0,45 lžíce holandského kakaa, voní to vcelku dobře.. snad to dobré bude :D
jan 11.06.2012 v 10:34 je to vyborny :)
Anonymní 03.08.2012 v 16:59 vyborny s teplyma boruvkama a slehackou,dost sem se nasmala